Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile de la Chişinău pregătesc noi măsuri restrictive pentru a opri răspândirea pandemiei de COVID-19

Autorităţile de la Chişinău pregătesc noi măsuri restrictive pentru a opri răspândirea pandemiei de Covid. Anunţul a fost făcut de premierul, Ion Chicu la o întrevedere cu Simon Springett, Coordonator Rezident ONU în Republica Moldova şi Igor Pokanevych, şeful oficiului local al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Restricţiile vor fi anunţate mâine, după şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

Premierul Ion Chicu atrage atenţia într-un comunicat de presă, că situaţia epidemiologică s-a agravat după ce ieri, a fost depăşit pragul de 100 de mii de îmbolnăviri. El a subliniat că mâine, Guvernul va anunţa noi restricţii, fără a preciza care vor fi acestea.

ION CHICU, prim-ministru al Republicii Moldova: "Vrem să vedem ce măsuri mai putem întreprinde pentru a stabiliza situaţia pandemică. Lucrăm acum asupra elaborării unei liste cu acţiuni privind gestionarea situaţiei epidemiologice. Vineri, 27 noiembrie, o vom aproba în cadrul Şedinţei Naţionale Extraordinare în Sănătate Publică şi vom lua deciziile respective." 

Premierul Ion Chicu a discutat cu cei doi oficiali ai ONU şi OMS, despre achiziţionarea vaccinului anti-COVID-19. Şeful oficiului de la Chişinău al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că în câteva săptămâmi va avea informaţii concrete în acest sens, iar în prezent se examinează lista producătorilor de vaccinuri. El a precizat că primele loturi de vaccin ar putea ajunge doar pentru 20% din populaţia R.Moldova. 
Similare
RECOMANDĂRI