Autorităţile de la Chisinau livrează un nou lot de vaccinuri împotriva COVID-19 cetăţenilor din stânga Nistrului şi oraşul Bender
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile de la Chisinau livrează un nou lot de vaccinuri împotriva COVID-19 cetăţenilor din stânga Nistrului şi oraşul Bender

Autorităţile de la Chişinău vor preda centrelor de sănătate din regiunea transnistreană 5.104 doze de vaccin anti COVID, dintre care 2.004 doze de Pfizer şi 3.100 doze de Johnson, procurate de către Guvernul Republicii Moldova.

Din toate loturile de asistenţă umanitare oferite Republicii Moldova, dar şi din achiziţiile efectuate din resurse bugetare, autorităţile în mod proporţional au redistribuit locuitorilor din regiunea transnistreană aproximativ 190 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19.

De asemenea, pentru întreţinerea serviciilor exemplare şi vindecarea grabnică a celor infectaţi, regiunii transnistrene pe lângă vaccin i s-au transmis şi multiple loturi umanitare ce conţineau echipamente de protecţie individuală şi aparataj medical performant.

La fel, în zilele apropiate este preconizată înmânarea unui nou lot de ajutor umanitar locuitorilor din stânga Nistrului şi mun.Bender, în număr de 500 de mii de măşti de unică folosinţă, 240 de mii de aparate de respirat şi 50 de mii de teste rapide de detectare a antigenului SARS CoV-2.

Chişinău va continua să contribuie la bunăstarea şi ocrotirea sănătăţii locuitorilor din stânga Nistrului şi mun.Bender prin toate mecanismele posibile.

Similare
RECOMANDĂRI