Austria a început testarea în masă şi a introdus carantina naţională
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Austria a început testarea în masă şi a introdus carantina naţională

Austria este a doua ţară, după Slovacia, care lansează procedura testării în masă a populaţiei. Anunţul a fost făcut de cancelarul Sebastian Kurz la televiziunea publică, unde s-a referit şi la un al doilea val al testării înaintea vacanţei de Crăciun. Cert este că de mâine noapte, Austria intră în carantină naţională până pe 6 decembrie , după ce s-a constatat că restricţiile aplicate până acum nu au avut rezultatele estimate, potrivit stiriletvr.ro.

Cancelarul a declarată că primul val al testării în masă va avea loc la finalul acestei perioade. Detalii despre derularea efectivă a procedurilor vor fi date în aceste zile. Austrai are o populaţie de peste 8, 5 milioane de locuitori.

”Putem cumpãra milioane de teste antigen. Este o provocare logisticã pe care o pregãtim cu armata, cu ministerul sãnãtãţii şi cu autoritãţile regiunilor”, spune Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

Între timp, poliţia austriacă verifică din uşa în uşa dacă restricţiile impuse de autorităţi sunt respectate.

În Marea Britanie, ministrul sănătăţii a anunţat că populaţia nu va fi vaccinată anti Covid pînă anul viitor , deşi sunt înregistrate progrese în privinţa unui vaccin cu eficientă estimată de 90%. Premierul Johnson este din nou în autoizolare după ce a intrat în contact cu un parlamentar conservator infectat cu Covid.

Se simte bine, nu are simptome şi va conduce guvernul prin intermediul unei platforme online. Boris Johnson s-a infectat cu noul coronavirus în martie.

În prima faza a continuat să lucreze, iar apoi a ajuns la terapie intensivă, unde a avut nevoie de masca de oxigen. Recuperarea a durat aproape o luna de zile.

Similare
RECOMANDĂRI