Ala Nemerenco: Trei persoane vaccinate au decedat de COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ala Nemerenco: Trei persoane vaccinate au decedat de COVID-19

Trei persoane vaccinate au decedat de COVID-19. Declaraţia a fost făcută de ministra sănătăţii, Ala Nemerenco, în cadru unei conferinţe de presă, vineri seara. Ea nu exclude faptul ca aceste persoane să fi avut certificate false de vaccinare, transmite IPN.

Potrivit ministrei, este vorba despre o persoană care s-a infectat când încă nu erau instalaţi anticorpii în urma vaccinului. La fel, alte două persoane, una dintre care avea o vârstă înaintată şi multe comorbidităţi, şi o altă persoană, de 74 de ani, cu mai multe comorbidităţi, au decedat. Ministra spune că s-au făcut analize şi subiectul este discutat.

„Vaccinarea nu asigură 100% că nu te îmbolnăveşti, depinde foarte mult de organism şi de comorbidităţile omului, mai ales când îmbolnăvirea are loc la o perioadă scurtă după vaccinare”, a declarat Ala Nemerenco.

Totuşi, susţine ministra sănătăţii, trebuie de văzut şi altă parte a vaccinului şi anume faptul eradicării multiplelor boli pe parcursul anilor. Un exemplu în acest sens ar fi şi vaccinarea medicilor, unde rata de mortalitate a scăzut extrem de mult.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, vineri în ţară au fost înregistrate 710 cazuri noi de COVID-19, dintre care 612 în rândul persoanelor nevaccinate. Circa 702 mii de persoane s-au vaccinat cu ambele doze de ser.

Similare
RECOMANDĂRI