A zecea tranşă de vaccin Pfizer, cu peste 200.000 de doze, a ajuns în România
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

A zecea tranşă de vaccin Pfizer, cu peste 200.000 de doze, a ajuns în România

A sosit în România, pe cale aeriană, cea de a zecea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 201.240 doze, potrivit radiochisinau, cu referire la Digi 24. Transportul către centrele de stocare din România este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
 
Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 01 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Vineri, autorităţile au spus că dozele livrate în perioada următoare României de companiile Pfizer-BioNTech şi Moderna sunt destinate imunizării persoanelor care au deja progrămari în platformă, atât pentru prima, cât şi pentru a doua doză de vaccin.

Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech şi Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare.
Similare
RECOMANDĂRI