332 cazuri noi de COVID-19 şi 10 decese, înregistrate în ultimele 24 ore în Republica Moldova
Vizualizari:

332 cazuri noi de COVID-19 şi 10 decese, înregistrate în ultimele 24 ore în Republica Moldova

Alte 332 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 3 sunt de import (Turcia-2, Cehia-1).

Bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 25814 cazuri.

Total teste efectuate în această zi – 2377, dintre care primar – 1698 şi repetat – 679.

Din numărul total de cazuri, 14 sunt lucrători medicali: medici-7,  asistenţi medicali- 5, personal auxiliar- 2.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 451 stare gravă (dintre care 31 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată), 1167- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Alte 225 persoane au fost tratate şi externate. Până la ziua de azi s-au tratat 18167 persoane.

Totodată informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 801 (declarat pagina oficială de facebook MSMPS, ora 11:00): Cu profund regret anunţăm decesul dnei Ala Gortolomei, în vârstă de 65 ani, care activa în calitate de medic de familie în Oficiul Medicilor de Familie, Centrul de Sănătate Ţaul, raionul Donduşeni. În urma agravării stării de sănătate, dna Ala Gortolomei a fost transferată la data de 24 iulie, de la Spitalul Clinic MSMPS, la Institutul de Medicină Urgentă. Menţionăm că, la momentul îmbolnăvirii, medicul se afla în concediu. Exprimăm sincere condoleanţe familiei şi colegilor.

Deces 802: Bărbat de 75 ani, din raionul Vulcăneşti. Internat la data de 29  iulie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidităţi: insuficienţă cardiacă.

Deces 803: Femeie de 70 ani, din mun. Bălţi. Internată la data de 2 august, la Spitalul Clinic Bălţi. Comorbidităţi: cardiopatie mixtă, diabet zaharat.

Deces 804: Bărbat de 71 ani, din raionul Străşeni. Internat la data de 16 iulie, la Spitalul Clinic “Arh. Mihail”. Comorbidităţi: cardiomiopatie hipertesivă, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 805: Bărbat de 57 ani, din raionul Călăraşi. Internat la data de 01 august, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 806: Femeie de 61 ani, din raionul Ialoveni. Transferată, la data de 20 iulie, de la SCM nr. 1 , la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, cardiopatie, bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Deces 807: Bărbat de 63 ani, mun. Chişinău. Internat la data de 29 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidităţi: pencreatită cronică cu insuficienţa funcţiei endocrine şi exocrine.

Deces 808: Bărbat de 83 ani, din mun. Chişinău. Internat la data de 30 iulie, la SCM „Arh. Mihail”. Comorbidităţi: cardiomiopatie mixtă, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 809: Bărbat de 60 ani, din mun. Chişinău. Internat la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidităţi: diabet zaharat, edem cerebral.

Deces 810: Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale exprimă sincere condoleanţe şi compasiune familiei, colegilor şi prietenilor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a directorului Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă, Narcisa Mamaliga. Narcisa Mamaliga în vârstă de 52 ani, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, la data de 6 iulie. La data de 3 august, aceasta a fost transferată, de la Spitalul de Stat, la Spitalul Clinic Republican. Echipa Ministerului şi a CNDDCM a pierdut un specialist cu o valoare profesională deosebită. Narcisa Mamaliga va rămâne în memoria noastră un om cu suflet mare, de o rară înţelepciune şi cumsecădenie. Dumnezeu să o odihnească în împărăţia Sa.

Similare
RECOMANDĂRI