144 de elevi şi trei copii din grădiniţele din Chişinău au fost infectaţi cu COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

144 de elevi şi trei copii din grădiniţele din Chişinău au fost infectaţi cu COVID-19

Trei copii din grădiniţe şi 144 de elevi din Chişinău au fost infectaţi cu COVID-19 în ultimele zile, iar în spitalele din municipiu mai rămân libere circa 240 de locuri pentru pacienţii infectaţi cu noul virus. Datele au fost prezentate astăzi în cadrul şedinţei serviciilor Primăriei municipiului Chişinău.

Potrivit Moldpres, şeful Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Tatiana Bucearschi, a menţionat în şedinţă că numărul de infectări în capitală este în creştere, iar pronosticul este nefavorabil. “În municipiul Chişinău au fost înregistrate până în prezent peste 29 mii de cazuri, inclusiv 540 de decese. Din suburbiile capitalei, cele mai multe cazuri au fost depistate la Durleşti, Truşeni, Stăuceni şi Băcioi. În prezent, peste 18 mii de pacienţi sunt monitorizaţi on-line de către medicii de familie”, a spus Bucearschi.

Conform sursei citate, din 1022 de locuri disponibile în spitalele municipale, sunt ocupate 781, inclusiv 131 de către pacienţi din alte regiuni ale ţării. Din totalul de pacienţi spitalizaţi, 143 sunt în stare extrem de gravă.

Conform datelor prezentate de conducerea municipiului Chişinău, pentru moment, 127 de cadre didactice din capitală şi 20 nedidactice sunt infectate cu noul coronavirus, iar aproape 100 sunt în autoizolare.

Similare
RECOMANDĂRI