Cerbul De Aur

Zile pline înainte de Festivalul Cerbul de Aur. Atracţii turistice şi bucate tradiţionale în Braşov

În aşteptarea Festivalului Cerbul de Aur, oaspeţii Braşovului nu au timp să se plictisească. Au parte de zile pline nu doar de spectacole muzicale ci şi de vizite la multe obiective istorice. Toate atracţiile turistice sunt chiar în Piaţa Sfatului sau în apropierea ei. Iar cei care nu cunosc încă oraşul au la dispoziţie ghizi profesionişti care le pot oferi orice informaţii doresc.

Îmbrăcăţi în costume din secolul al XIX-lea, ghizii din centrul Braşovului sunt gata să aducă informaţii complete despre oraşul care va găzdui a XVIII-a ediţie a Festivalului Cerbul de Aur.

Până la debutul spectacolelor, turiştii se pot delecta cu vizite la muzeele din apropirea Pieţei Sfatului. Totul face parte dintr-un proiect cultural denumit "Istoria la persoana întâi".

Vizitatorii pot afla multe lucruri interesante despre istoria Braşovului discutând cu personaje precum Johannes Honterus, Andrei Mureşianu, George Bariţiu sau Maria Băiulescu.

Chiar lângă scena festivalului se află Casa Sfatului, care găzduieşte Muzeul Judeţean de Istorie. Acolo, turiştii pot cunoaşte trecutul medieval al cetăţii Braşovului.

Tot în Piaţa Sfatului mai poate fi vizitat Muzeul Imnului Naţional Casa MureşenilorMuzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului şi, în vecinătate, Biserica Neagră, care deţine şi cea mai mare orgă mecanică din ţară.

Iubitorii muntelui pot urca pe jos sau cu telecabina pe Vârful Tâmpa, ca să admire de la înălţime scena şi tribuna Festivalului Cerbul de Aur.

Între două plimbări, turiştii se pot retrage la umbra zecilor de terase din centrul istoric al Braşovului, ca să guste din bucatele tradiţionale româneşti.