Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Toto Cutugno, pe scena festivalului ,,Cerbul de Aur”

Întrerupt şi reluat de mai multe ori de-a lungul anilor, ,,Cerbul de Aur” a avut 17 ediţii care au încântat publicul din România. Pe scena “Cerbului de Aur“ au urcat vedete care s-au bucurat de succes atât în România, cât şi în străinătate: Diana Ross, Julio Iglesias, Patricia Kass, Demis Roussos şi mulţi alţii. Pe lângă concursul în sine, evenimentul a reuşit să aducă în recital nume mari ale muzicii internaţionale, iar unul dintre acestea a fost Toto Cutugno. Artistul s-a îndrăgostit iremediabil de România odată cu participarea sa la Festivalul ,,Cerbul de Aur” în anul 1993. 

Toto Cutugno a cântat pentru prima dată în România în 1993, când a susţinut un recital la festivalul Cerbul de Aur în 1993. Marele cântăreţ şi compozitor italian a impresionat audienţa interpretând piesa ''Ciobănaş cu trei sute de oi'' în limba română, pe care, ulterior, a interpretat-o în concertele sale susţinute în România. De atunci, interpretul italian a revenit frecvent pentru a susţine concerte sau ca invitat la diverse emisiuni televizate.

Artistul a vândut peste 150 de milioane de albume şi a compus peste 400 de melodii, pentru peste 50 de interpreţi celebri, printre care Adriano Celentano, Joe Dassin, Luis Miguel, Fausto Leali. Toto Cutugno este singurul cantautor italian care a câştigat concursul Eurovision, în 1990. Melodia sa “L’italiano”, înregistrată în 1983, este cântată de peste 160 de interpreţi din întreaga lume, fiind printre cele mai fredonate cântece italiene din toate timpurile. 

La 50 de ani de la prima ediţiei, Televiziunea Română a pregătit pentru spectatorii din Piaţa Sfatului şi telespectatorilor din faţa micilor ecrane un Festival cu numeroase concerte ale artiştilor români şi străini de top. Pe scenă vor urca cei care ne-au cucerit cu hituri precum „You’re Beautiful” sau „Goodbye My Lover” ori „This Is The Life”, adică britanicul James Blunt şi solista din Scoţia Amy Macdonald. Afişul Festivalului internaţional organizat de TVR este ţinut şi de artişti de pe primele locuri la Eurovision Song Contest: câştigătoarea marelui trofeu Gigliola Cinquetti şi cipriota Eleni Foureira, ocupanta locului secund în 2018.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie în Piaţa Sfatului din Braşov. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română, iar TVR Moldova este coproducătorul Festivalului.

Similare
RECOMANDĂRI