Cerbul De Aur

Rememorăm ediţia din 2009 a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”

Festivalul Internaţional ,,Cerbul de Aur” a devenit cartea de vizită a Televiziunii Române. Acesta a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, cea mai recentă fiind organizată în anul 2009.

Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi are loc în mod tradiţional la Braşov. Astăzi, revedem fragmente din ultima ediţie, care s-a desfăşurat în perioada 2-7 septembrie. Timp de şase zile, pe scena festivalului au urcat artişti ca Holograf, Direcţia 5, Vama, Loredana, Gabriel Cotabiţă, Paula Seling, Luminiţa Anghel şi alţii. 

Ultima ediţie a festivalului „Cerbul de Aur” a avut loc în 2009. Concursul Internaţional a reunit atunci 27 de concurenţi din 21 de ţări. Prezentatorii ediţiei din 2009 au fost Mihai Constantin, Aurelian Temişan, Delia Budeanu, Alexandra Tararache şi Raluca Hogyes. Seara de folclor a fost prezentată de Irninis Miricioiu, producător şi moderator TVR, împreună cu interpreta de muzică populară Viorica Macovei şi de interpretul Gelu Voicu.

În deschiderea festivalului au evoluat trupa Sistem, Baletul Art Focus International, Monica Anghel, Paula Seling, Marcel Pavel şi Aurelian Temişan. La ediţie au participat şi trei interpreţi din Republica Moldova. În prima seară a evoluat Geta Burlacu, în a doua seară a concursului a urcat pe scenă Olia Tira, iar în a treia seară Pasha Parfeni.

Premiul special al juriului a fost acordat Republicii Malta, premiul special al publicului a mers către Norvegia, la Ovidiu Jacobsen, iar premiul de excelenţă pentru întreaga carieră către Steve Vai din Statele Unite ale Americii.

TVR MOLDOVA este coproducătorul evenimentului.

Reamintim că în an aniversar, dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o gală aniversară, două zile de concurs şi o gală a evenimentului. Festivalul se va încheia cu o gală centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.