Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"România Centenar" - ultima seară a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur este dedicată folclorului românesc

După decernarea premiilor, este şi un prim moment de bilanţ pentru Cerbul de Aur, iar duminică seară va fi o ediţie dedicată Centenarului. Sunt fericiţi toţi premianţii, sunt încântaţi toţi artiştii celebri care au urcat pe scenă, publicul a fost, nu de puţine ori, în extaz.

Fiecare ediţie a Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur” s-a încheiat cu o seară dedicată folclorului românesc.

Anul acesta, fiind vorba de o ediţie aniversară, seara a cincea propune un concept diferit faţă de ediţiile trecute, cu intenţia de a aduce folclorul în modernitate.

Prin urmare, telespectatorii, dar şi spectatorii din Piaţa Sfatului Braşov vor fi martorii unui spectacol eclectic, în care se vor regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate, de către invitaţii speciali Damian Draghici & The Brothers şi Calancea Band, alături de Orchestra "Lăutarii" din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Pe scenă vor urca artişti din fiecare regiune istorică a ţării: Cornelia şi Lupu Rednic, Niculina Stoican, Alexandru Pugna, Chiamiran Chivu, Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Grupul vocal bărbătesc “Burnasul” , Andreea Voica, Constantin Lătăreţu, Viorica Macovei.

Invitat special este Grigore Leşe.

Piesa cu care Monica Anghel a urcat pe scena Cerbului de Aur, "Dau viaţa mea pentru o iubire", i-a purtat noroc concurentei din Albania, Inis Neziri.
 

A câştigat trofeul Cerbul de Aur şi premiul de 25 de mii de euro. A fermecat juriul cu forţa şi sensibilitatea pe care le-a trasmis.

Iris Neziri a transmis emoţie şi forţă în acelaşi timp. Cea care i-a oferit premiul a fost chiar Luminiţa Dobrescu, prima artistă din România care a câştigat Cerbul de Aur, în 1969.

Trofeul cântăreşte aproape 5 kilograme şi are o înălţime de 25 de centimetri.

A fost spectacol total în Piaţa Sfatului şi în cea de-a patra seară de festival: peste 5.500 de spectatori au cântat şi au dansat împreună cu artiştii de la Carla's Dreams şi The Motans, iar Edvin Marton a impresionat pe toată lumea cu recitalul său. A susţinut un recital extraordinar cu vioara sa Stradivarius, estimată la 7 milioane de dolari.

Nicole Scherzinger s-a simţit excelent în faţa publicului din Braşov. Artista a tranformat Piaţa Sfatului într-un uriaş studio multimedia.

RECOMANDĂRI