Prima şcoală românească şi Pietrele lui Solomon, printre atracţiile turistice ale Braşovului. Oraşul Cerbului de Aur, în topul celor mai vizitate locuri din ţară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Prima şcoală românească şi Pietrele lui Solomon, printre atracţiile turistice ale Braşovului. Oraşul Cerbului de Aur, în topul celor mai vizitate locuri din ţară

Braşovul este al doilea cel mai vizitat oraş al ţării, după Capitală. Turiştii ştiu că dincolo de centrul istoric plin de mărturii ale unor secole glorioase, împrejurimile ascund, de asemenea, multe locuri ce merită descoperite. Festivalul Internaţional Cerbul de Aur se alătură marilor atracţii ale oraşului din inima ţării.

În plin Ev Mediu, în cetatea de sub Tâmpa şi-a deschis porţile prima şcoală românească, cu sprijinul voievozilor de peste munţi.

Tezaurul de cultură şi spiritualitate din Şcheii Braşovului este surprinzător prin bogăţia sa: peste 4 mii de cărţi vechi şi 30.000 de documente. Diaconul Coresi a înfiinţat tot aici prima tiparniţă în limba română.

Prima şcoală românească este unul dintre locurile vizitate şi de vedetele Festivalului Cerbul de Aur, încă de la prima ediţie.

La doar 2 kilometri de centrul Braşovului, în inima pădurilor, Pietrele lui Solomon ne duc în urmă cu mii de ani. Peste veacuri locul a fost populat cu legende.

Se spune ca un rege maghiar blestemat s-a prăbuşit într-o prăpastie, iar în acel loc muntele s-a despicat în două.

Alte legende vorbesc despre "solomonari", vrăjitori care încălecau balaurii şi puteau stăpâni ploaia sau grindina.

Dincolo de poveşti, zona rămâne un punct de atracţie pentru braşoveni şi turişti deopotrivă, datorită aerului curat şi frumuseţii naturii.

Similare
RECOMANDĂRI