Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Marcel Pavel, pe scena “CERBUL DE AUR” 2008

Zile numărate până la Festivalul ,,Cerbul de Aur” 2018. După cum vă anunţăm zilnic, la 50 de ani de la prima ediţie, “Cerbul de Aur” va avea o desfăşurare de gală, cu numeroase premii, a căror valoare totală este de 65 de mii de euro. Dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului.

O vedetă importantă la concertul din 2008 a fost şi Marcel Pavel, care a urcat pe scenă alături de Iris şi Direcţia 5, împreună cu Angela Similea, Doru Tufiş, Paula Seling, Gabriel Cotabiţă, Nicola, Laurenţiu Cazan. 

Marcel Pavel s-a născut în România. Artistul face parte dintr-o familie de muzicieni, tatăl său fiind violonist, o parte din educaţia muzicală primind-o de la dânsul. Artistul şi-a manifestat pasiunea pentru muzică încă la vârsta de trei ani, cântând la tobe. Şi-a început studiile muzicale la şase ani, înscriindu-se la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice. 

 În prezent este compozitor şi poliinstrumentist. Cântă la chitară bas, contrabas, violoncel, pian şi percuţie. Începând cu anul 1981, a susţinut nenumărate turnee în străinătate: Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franţa, Elveţia Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii.

 A colaborat cu numeroase personalităţi din showbizz-ul românesc şi internaţional. Graţie experienţei căpătate de-a lungul acestor ani, în vara lui 2000, a devenit un artist cunoscut la nivel naţional, lansându-se cu melodia "Frumoasa Mea". Albumul a fost vândut în 250.000 de exemplare, fapt pentru care i s-a acordat Discul de Platină. În 2002, a câştigat selecţia naţională pentru Eurovision alături de Monica Anghel cu piesa "Tell me why". În finală s-au clasat pe locul nouă, cea mai bună poziţie a României în concurs de până atunci.

A 18-a ediţie a Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur” aduce şi în acest an, la Braşov, nume mari ale industriei muzicale din România. Din 29 august, pe scena evenimentului vor susţine recitaluri vedete precum Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, The Humans şi celebrul saxofonist Flavius Teodosiu.

TVR MOLDOVA este coproducător al evenimentului. Mai multe detalii, găsiţi pe site-ul: cerbuldeaur.ro.
Similare
RECOMANDĂRI