Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Luminiţa Dobrescu şi Kristina Cepraga sunt primii membri ai juriului Festivalului Cerbul de Aur care au sosit în România

Mai puţin de o săptămână până la Festivalul Cerbul de Aur. În Piaţa Sfatului din Braşov se fac ultimele pregătiri, se montează scena, iar pe aeroportul din Otopeni au început să sosească invitaţii de seamă. Kristina Cepraga şi Luminiţa Dobrescu au ajuns, deja, în ţară şi sunt pregătite să-i jurizeze pe cei 18 concurenţi din 15 ţări.

„Este un eveniment special şi pentru România şi pentu noi, cei care am participat şi care, în sfârşit, după 50 de ani, avem această onoare să mergem din nou la Braşov şi chiar să luăm cerbul de coarne”, a spus Luminiţa Dobrescu, membru al juriului şi câştigătoarea ediţiei din 1969.

Luminiţa Dobrescu a participat la a doua ediţie a festivalului Cerbul de Aur şi a câştigat concursul. A fost primul concurent român care a plecat cu prestigiosul trofeu.

„Cerbul a însemnat totul pentru viaţa mea. Mi-a deschis un drum la care eu nici nu mă gândeam. Şi vedeţi că acum trebuie să vin de la Milano şi, dacă nu îl câştigam, cred că veneam acum din România (...) Era un juriu enorm, de 15 persoane. Noi suntem anul acesta mai restrânşi. Atunci era un juriu foarte foarte mare”, a mai adăugat Luminiţa Dobrescu.

Luminiţa Dobrescu este pregătită să îi jurizeze pe concurenţii din acest an cu emoţii mai mari decât cele pe care le-a trăit în 1969.

„Pentru mine este mai important să îmi transmită ceva, bineînţeles, interpretul respectiv să aibă voce, să cânte bine, să cânte corect şi, după câte văd, cum se pregăteşte televiziunea şi cum este pregătit acest eveniment, cred că va fi ceva deosebit”, a mai menţionat ea.

Actriţă, regizor şi producător, Kristina Cepraga a urcat de două ori pe scena Festivalului. La 14 ani a cântat cu Şcoala Vedetelor, iar în 2003 a fost prezentatoare. Anul acesta este jurat.

„Mă simt flatată de această postură. Puţini ştiu că eu am făcut şcoala de muzică, am făcut pian vreo opt ani de zile. Dar, pe lângă asta, activitatea mea, în ultimul timp, s-a desfăşurat foarte mult pe zona de regie şi de producţie cinematografică. Lucru ce mi-a permis să experizmentez împreună cu nişte minunaţi compozitori de muzică de film, această zonă muzicală. Va fi interesant să văd diferenţele de stil muzical şi diferenţele de voci, de la ţară la ţară”, a declarat Kristina Cepraga Goodwin.

Cerbul de Aur rămâne festivalul de suflet pentru Kristina Cepraga Goodwin.

„Sunt pregătită de câţiva ani buni să am această reîntâlnire frumoasă cu minunatul festival. Este un loc magic în care am senzaţia că energiile sunt absolut speciale şi pozitive”, a mai adăugat ea.

În anul Centenarului, organizatorii festivalului au pregătit o ediţie specială cu invitaţi de marcă. Pe scena din Piaţă Sfatului vor cânta Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia şi Carla's Dreams.

RECOMANDĂRI