Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Big Band-ul Radio Romania şi Orchestra Operei din Braşov dau tonul Festivalului Cerbul de Aur

Sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor, Orchestra Radio România şi Orchestra Operei Braşov îi va acompania pe artiştii români din prima seară a Cerbului de Aur, pe cei 18 concurenţi, dar şi pe celebrul violonist Evdin Marton.

La 50 de ani de la prima ediţie a Cerbului de Aur, Orchestra Radio România va fi din nou pe scena Festivalului, alături de interpreţi. Concurenţi din 15 ţări interpretează piese care au scris istorie în muzica românească.

În anul 1968, Orchestra de Estradă a Radioteleviziunii, condusă de Sile Dinicu, acompania primii artişti care participau la Cerbul de Aur.

Jumătate de veac mai târziu, la ediţia cu numărul 18 a evenimentului, artiştii care vor intra în concursul internaţional de interpretare vor fi acompaniaţi de Big Band-ul Radio România şi Orchestra Operei din Braşov, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor.

Ansamblul va interpreta peste 30 de piese, acompaniind concurenţii, artiştii români din prima seară a Festivalului, dar şi pe celebrul violinist şi compozitor Edvin Marton. Orchestraţiile sunt semnate de cei doi dirijori - Ionel Tudor şi Andrei Tudor - şi de Simona Strungaru, orchestrator şi vor cuprinde inclusiv genericul evenimentului.

Similare
RECOMANDĂRI