Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bandul şi orchesta care vor da tonul Cerbului de Aur 2018

Tonul Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur” 2018 va fi dat, în acest an, de către Big Band-ul “Radio România” şi Orchestra Operei din Braşov. Instrumentiştii îi vor acompania pe artiştii care vor urca pe scenă chiar din prima zi a concursului.

După jumătate de secol de la prima ediţie a “Cerbului de Aur”, Orchestra Radio România va fi din nou pe scena festivalului. Atunci, în anul 1968, instrumentiştii de estradă ai Radioteleviziunii, conduşi de Sile Dinicu, îi acompaniau pe primii participanţi. La ediţia din acest an, fanfarele vor repeta experienţa, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor.

Ansamblul va interpreta peste 30 de piese, acompaniind concurenţii şi artiştii români din prima seară a festivalului, dar şi pe celebrul violinist şi compozitor Edvin Marton. Orchestraţiile sunt semnate de cei doi dirijori Ionel Tudor, Andrei Tudor şi de Simona Strungaru.
 
Ca de fiecare dată, concurenţii trebuie să interpreteze şi o melodie românească. Anul acesta, cei 18 finalişti vor cânta piese care au scris istorie pe scena “Cerbului de Aur” şi dincolo de ea. Interpreţii vor încerca să impresioneze juriul cu o piesă din propriul repertoriu, dar şi din cel românesc.
 
Festivalul “Cerbul de Aur” 2018 va fi organizat în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română, iar TVR MOLDOVA este coproducător al festivalului.
Similare
RECOMANDĂRI