Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. În anul Centenarului, România va continua să susţină proiectele culturale din Republica Moldova

Cultura din Republica Moldova rămâne o prioritate pentru România. Mai mult, Anul Centenarului Unirii aduce mai multe colaborări între Chişinău şi Bucureşti. Este promisiunea secretarului de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale din România, Alexandru Oprean. El a făcut o vizită la Chişinău în care au stabilite obictivele comune pentru 2018.

Alexandru Oprean a avut mai multe întâlniri oficiale la Chişinău şi a reuşit să viziteze şi câteva instituţii culturale renovate cu sprijin financiar de la Bucureşti. A rămas impresionat de Muzeul Naţional de Artă şi de Sala cu Orgă.

Oficialul de la Bucureşti a ţinut să menţioneze că în Anul Centenarului Unirii, cultura trebuie să fie în centrul atenţiei, pentru că a fost, este şi va fi liantul oricărui popor. Limba şi tradiţiile comune aduc împreună Republica Moldova şi România. În anul 2018 colaborarea va fi şi mai fructuoasă între instituţiile de cultură din cele două ţări.

Oficialul român a ţinut să amintească şi colaborarea strânsă dintre Republica Moldova şi România în ceea ce priveşte Patrimoniul Cultural Imaterial. În viitorul apropiat, cele două ţări vor depune un nou dosar comun la UNESCO.

Pe lângă numeroase proiecte între teatrele de pe ambele maluri ale Prutului şi cele realizate de Institutul Cultural Român de la Chişinău vor continua investiţiile şi în obiective de arhitectură.


 
RECOMANDĂRI