VIDEO. #eusuntromania Moştenirea Reginei. Mobilier imaginat de Regina Maria, materializat după 100 de ani
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. #eusuntromania Moştenirea Reginei. Mobilier imaginat de Regina Maria, materializat după 100 de ani

Regina Maria, simbolul feminin cel mai puternic al Unirii, reuşeşte să ne inspire şi după 100 de ani. Câţiva tineri de la Facultatea de Industrializare a Lemnului din Braşov au confecţionat piese de mobilier asemănătoare celor pe care le-a realizat suverana României Mari în urmă cu un secol, pentru reşedinţele sale de la Cotroceni, Pelişor, Balcic sau Bran.

A fost nevoie de 100 de ani ca românii să descopere că Regina Maria era atât talentată încât a influenţat întreaga artă naţională prin creaţiile ei.

Câţiva tineri din Braşov au realizat că piesele de mobilier imaginate de suverană au un stil unic. Acestea sunt expuse în palatele reamenajate de Regina României Mari şi continuă să-i inspire pe tinerii creatori, chiar şi la 100 de ani de la Marea Unire.

Vara aceasta, tinerii au fost în vizite de documentare pe urmele Reginei Maria, în reşedinţele de la Cotroceni, Pelişor, Bran şi Balcic. Au studiat moştenirea lăsată de suverana României Mari.

Trei noi piese de mobilier au fost finalizate, iar Regina Maria a fost comemorată, la Cotroceni, chiar în ziua în care s-a născut, pe 29 octombrie.

Pe 1 Decembrie, scaunele  vor fi expuse la Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, lângă cele ale Reginei Maria.

RECOMANDĂRI