VIDEO. #eusuntromania Ionuţ Andrei Nicolae, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Matematică
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. #eusuntromania Ionuţ Andrei Nicolae, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Matematică

Ţineţi minte numele acesta: Ionuţ Andrei Nicolae. Deocamdată este elev la un liceu din Bucureşti, dar a demonstrat deja că are un potenţial extraordinar. Ionuţ a câştigat zilele trecute, la Cluj, singura medalie românească de aur la Olimpiada Internaţională de matematică, organizată în ţara noastră în cinstea Centenarului Marii Uniri. Un "portret" în cadrul campaniei "Eu sunt România!"

Clujul a fost,  pentru 11 zile, capitala mondială a matematicii, iar Sala Polivalentă -  cea mai mare sală de clasă din lume.

Peste 600 de adolescenţi din 108 ţări au venit la Olimpiada Internaţională de matematică de la Cluj. În această colecţie de minţi strălucite s-au aflat şi 6 români, care la final au contabilizat o medalie de aur, una de argint şi două de bronz.

La Olimpiada clujeană, România a câştigat prima sa medalie de aur după trei ani.

Campionul României la Olimpiada minţilor strălucite este Ionuţ Andrei Nicolae, care a obţinut 31 de puncte,  dintr-un total de 42.  Ionuţ are 17 ani,  şi urma să treacă, la momentul concursului, în clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucureşti. A fost prima lui olimpiadă de matematică.

"Nu speram la medalia de aur, am avut norocul să o câştig de la prima participare, pentru că a existat şi o doză de noroc. Cred că mi-am gestionat emoţiile mai bine" – Ionuţ Andrei Nicolae.

Ionuţ spune că lucrează din greu la matematică de şapte ani, iar rezulatul este o încununare a acestui efort. Nu este însă unica lui pasiune.

"Nu cred că se poate face doar matematică. Nu cred că este sănătos. Practic schiul, e sportul meu preferat, de la 2-3 ani, cânt la pian, mă relaxează, m-am apucat şi de chitară" - Ionuţ Andrei Nicolae.

Olimpiada de Matematică a fost organizată în România în cinstea Centenarului Marii Uniri. De aceea, şi medalia de aur câştigată în acest an festiv este specială.

Următorii ani, Ionuţ Nicolae nu îi va petrece însă în România. Medalia de aur este aproape sinonimă cu admiterea la o universitate mondială de top. El  speră să studieze în Statele Unite ale Americii.

RECOMANDĂRI