VIDEO. Centenarul, evocat la Bruxelles de Casa Istoriei Europei. Dovezile identităţii europene, adunate într-o colecţie unică
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Centenarul, evocat la Bruxelles de Casa Istoriei Europei. Dovezile identităţii europene, adunate într-o colecţie unică

În urmă cu o sută de ani, la sfârşitul Primului Război Mondial, harta Europei arăta altfel. Statele formate după prăbuşirea marilor imperii au avut de atunci destine diferite, evocate acum la Bruxelles, de Casa Istoriei Europei, care a organizat un tur inedit. Personalităţi din Europa Centrală şi de Est au jucat rolul de ghizi pentru vizitatori.

În ciuda orientărilor politice care aveau să le separe pentru o jumătate de secol, statele din centrul şi estul Europei au aparţinut întotdeauna spaţiului identitar european.

Casa Istoriei Europei reprezintă o colecţie impresionantă de dovezi ale identităţii comune a popoarelor din această parte de lume, care au avut parte de destine diferite, dar care întotdeauna s-au intersectat.

Intitulat Remember 1918 în Europa, evenimentul de la Casa Istoriei Europei a fost organizat de reţeaua europeană de institute culturale, iar ţara noastră a fost reprezentată de ICR.

Inedita vizită a muzeului s-a încheiat cu o serată muzicală, asigurată de cvartetul Orchestrei Naţionale de Tineret din România.


RECOMANDĂRI