Unioniştii de pe ambele maluri ale Prutului vor marca Centenarul bătăliei de la Mărăşeşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unioniştii de pe ambele maluri ale Prutului vor marca Centenarul bătăliei de la Mărăşeşti

Sute de unionişti din România şi Republica Moldova vor marca Centenarul celei mai importante acţiuni militare româneşti din timpul Primului Război Mondial, bătălia de la Mărăşeşti. Evenimentul va avea loc la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti, duminică, ora 18:00.

Participanţii din Bucureşti, Chişinău, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Braşov şi Cluj vor flutura steaguri tricolore şi vor afişa bannere cu mesaje referitoare la importanţa bătăliilor purtate de Armata română în 1917 pentru Marea Unire din 1918 şi despre locul Basarabiei în sărbătorirea în 2018 a Centenarului.

„Vom aduce un omagiu eroilor fără de care nu ar fi putut fi posibilă reîntregirea neamului românesc. Să ne fie model actele de vitejie ale Ecaterinei Teodoroiu, ale căpitanului Grigore Ignat şi ale generalului Eremia Grigorescu în construirea proiectului de ţară al României, care nu poate fi altul decât unirea cu Republica Moldova!”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Unioniştii anunţă că după manifestarea de la Mărăşeşti, pe 20 august, la Palatul Parlamentului din Bucureşti va fi lansată Alianţa pentru Centenar, un plan de acţiuni concrete pentru anul 2018, la care aderă 100 de organizaţii civice din România, Republica Moldova şi Diasporă.

RECOMANDĂRI