Transilvania semnează pentru Unire
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Transilvania semnează pentru Unire

Voluntari de pe ambele maluri ale Prutului care strâng semnături pentru revizuirea Constituţiei României, astfel încât să cuprindă şi o referire la unirea cu Republica Moldova, au ajuns şi în Transilvania.

Săptămâna aceasta, autobuzele personalizate în culorile tricolorului şi decorate cu hărţi ale României interbelice au ajuns la Târgu Mureş, la Bistriţa şi Sângeorz-Băi. La Bistriţa, voluntarii au fost întâmpinaţi de viceprimarul Cristian Niculae, informează Infoprut.

 „La iniţiativa tinerilor basarabeni şi celor din România, Caravana Unirii a început turul României pentru a aduna cât mai multe semnături care să dovedească faptul că DA, vrem unirea cu Basarabia! Municipiul nostru prin Consiliul Local, dar şi Consiliul Judeţean au semnat deja o Declaraţie de Reunire cu Republica Moldova, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, iar acum am semnat personal, pentru un stat unificat”, a declarat  Cristian Niculae.

Unioniştii şi-au propus să colecteze 1 milion de semnături pentru Unire din judeţ în judeţ, din raion în raion, dar şi din diaspora. Iniţiativa aparţine Alianţei pentru Centenar.

RECOMANDĂRI