Sectorul Râşcani din Chişinău s-a înfrăţit cu municipiul Arad din România
Sursa foto:livearad.ro Vizualizari:

Sectorul Râşcani din Chişinău s-a înfrăţit cu municipiul Arad din România

Sectorul Râşcani din Chişinău s-a înfrăţit cu municipiul Arad din România. Prin această înfrăţire, părţile vor să întărească relaţiile în domeniile: cultural, ştiinţific, educativ, economic, social. Acordul a fost semnat ieri de pretorul sectorului Râşcani, Nicolae Balaur şi de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Părţile vor coopera pentru a pune în valoare patrimoniul celor două comunităţi şi pentru a accesa programele de finanţare lansate de Uniunea Europeană.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat că ar putea să contribuie şi financiar în colaborarea cu sectorul Râşcani.

„Noi întotdeauna am fost oamenii care am ştiut să ne dezvoltăm şi să ne dăruim. Am fost oamenii care am înţeles ce înseamnă comunitatea. Sper că prin votul consilierilor de anul acesta, să contribuim financiar anul viitor la acest acord. Cred că din bogăţia noastră, putem să acordăm 100 de mii de euro pe probleme exacte de dezvoltare din sectorul Râşcani – R. Moldova”, a declarat Gheorghe Falcă.

Iniţiativa de semnare a unui acord de înfrăţire între sectorul Râşcani şi municipiul Arad a fost lansată la începutul lunii martie, de pretorul sectorului Râşcani, Nicolae Balaur.

RECOMANDĂRI