Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Profesorul Ion Mărgineanu mai are de mers 100 de kilometri până la Alba Iulia

Ultima sută de kilometri pe Drumul Unirii. Profesorul Ion Mărgineanu este tot mai aproape să-şi ducă misiunea la bun sfârşit. Nici ninsoarea, dar nici gerul din munţi nu l-au putut opri din cale în drumul său de la Bălţi la Alba Iulia.

O săptămână mai are la dispoziţie profesorul Ion Mărgineanu pentru a ajunge de 1 decembrie în capitala Marii Unirii - Alba Iulia. Drumul este anevoios. A trecut Cheile Bicazului, pe la Lacul Roşu şi a îndurat cu bărbăţie viscolul şi gerul din munţi.

Pe ultima sută de kilometri, Ion Mărgineanu este însoţit de fiul său mai mic, Dragomir. El a preluat ştafeta de la sora sa, regizoarea Violeta Gorgos. „Timpul promite sa fie bun, starea de spirit a tatei este excelentă. Aseară mi-a citit discursul pe care vrea să-l ţină la Alba Iulia. Scurt, 2 minute, şi clar - Unire definitivă, nu amăgiri de tot felul care nu funcţionează”, a scris fiul lui Ion Mărgineanu pe o reţea socială.

La 77 de ani, Ion Mărgineanu, fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, vrea să străbată pe jos aproape 600 de km, de la Bălţi la Alba Iulia, pentru a spune tuturor că basarabenii îşi doresc Unirea.
RECOMANDĂRI