Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premiera piesei "Fotograful Unirii", dedicată Centenarului, la Teatrul Naţional. Vernisaj de portrete

Premieră la Teatrul Naţional. Piesa "Fotograful Unirii", dedicată Centenarului, a fost adusă în Bucureşti de Teatrul de Artă din Deva. A fost organizat şi un prim vernisaj de portrete, realizate cu tehnica fotografică folosită în timpul Marii Uniri. A participat la eveniment şi Camelia Csiki.

Sunt expuse în foaierul Teatrului Naţional 33 de portrete realizate de fotograful Radu Chindriş, din Alba Iulia, care foloseşte un aparat vechi de 100 de ani şi aceeaşi tehnică pe care a folosit-o şi Samoilă Mârza, fotograful Unirii.

Radu Chindriş, pe parcursul acestui an, va fotografia 100 de personalităţi din toate domeniile, cei mai importanţi români ai momentului, şi va realiza o radiografie a României de astăzi.

Deja 33 de portrete din cadrul acestui proiect sunt gata şi au fost expuse în foaierul Teatrului Naţional.

Actorii Teatrului din Artă din Deva au reconstruit povestea fotografului Samoilă Mârza care, în urmă cu 100 de ani, la Alba Iulia, ne-a lăsat 5 fotografii, singurele mărturii fotografice preţioase ale Marii Uniri din 1918.

Atât expoziţia cât şi piesa de teatru vor pleca într-un turneu susţinut de Institutul Cultural Român în mai multe localităţi din ţară şi din străinătate.

RECOMANDĂRI