Centenar

Peste 2700 de copii etnici români participă la Taberele ARC Centenar

Vacanţă cu iz românesc. Peste 2700 de copii şi tineri din comunităţile istorice româneşti se vor reuni în această vară la taberele ARC 2018. Ediţia din acest an este dedicată Centenarului Marii Uniri şi îşi propune să promoveze patrimoniul cultural românesc în afara graniţelor. Programul a demarat cu succes la Centrul de Agrement din Oglizi, România.

Ajuns la a zecea ediţie, programul ARC a devenit o adevărată atracţie pentru copiii etnici români din întreaga lume. Dacă primele ediţii erau destinate doar comunităţilor istorice, în anul Centenarului, numărul beneficiarilor s-a dublat, iar programul a căpătat o nouă amploare.

La prima serie ARC-CENTENAR, lansată zilele acestea la Oglinzi, Judeţul Neamţ, participă peste 140 de copii şi voluntari din Serbia, Ungaria şi Republica Moldova. Fiecare dintre ei a încercat să aducă un strop din tradiţiile şi cultura zonei din care vin.

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene Sport şi Tineret Neamţ, responsabili de implementarea proiectului la Oglinzi, au pregătit un program divers pentru copii.

Pe lângă excursiile atractive, copiii vor avea diverse ateliere de creaţie, de meşteşugărit, arte plastice, dar şi o diversitate de activităţi sportive. Participanţii din Republica Moldova spun că tabăra din România este răsplata pentru un an de muncă.

Programul Taberei ARC este o bună ocazie pentru participant de a cunoaşte locuri şi oameni noi.

Până în luna august, peste 2700 de copii şi tineri etnici români din afara graniţelor se vor odihni la taberele ARC din Sulina şi Oglinzi, România. Programul este lansat de Ministerul Românilor de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului din România.