Proiectul „Descoperă şi Cunoaşte România”, ediţia Centenar, a fost lansat
Sursa foto:mprp.gov.ro Vizualizari:

Proiectul „Descoperă şi Cunoaşte România”, ediţia Centenar, a fost lansat

Programul „Descoperă şi Cunoaşte România”, ediţia Centenar, care va cuprinde 450 de români din comunităţile istorice, cu 50% mai mulţi decât în ediţia precedentă, a fost lansat azi.

Prima serie de 50 de etnici români din Ismail a avut o întrevedere la Palatul Parlamentului cu ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, reprezentanţi ai Guvernului României şi ai autorităţilor locale.

La evenimentul de astăzi au mai fost prezenţi: secretarul de stat Veaceslav Şaramet, de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, secretarul de stat Lilla Boglarka Debelka şi subsecretarul de stat Victor Ionescu de la aceeaşi instituţie şi domnul Dumitru Mergeani, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

La finalul conferinţei, participanţii au avut ocazia de a vizita Palatul Parlamentului, urmând ca apoi să viziteze Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Programul pentru ziua de sâmbătă va include o vizită la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, urmată de vizitarea Ansamblului Monumental „Curtea Domnească”, Muzeului Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeului de Istorie, precum şi a Mânăstirii Dealu. Iar duminică, înainte de a se întoarce în Ucraina, aceştia vor vizita Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Proiectul MRP „Descoperă şi Cunoaşte România” îşi propune să contribuie la consolidarea dialogului între etnicii români din afara graniţelor, în vederea menţinerii legăturilor identitare româneşti.

Ediţiile anului Centenar vor fi dedicate tinerilor din comunităţile istorice şi se vor desfăşura în perioada martie – decembrie 2018.

RECOMANDĂRI