Marşul Centenarului, aproape de jumătatea traseului Alba Iulia-Chişinău. Târgovişte încheie etapa nr. 5
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Marşul Centenarului, aproape de jumătatea traseului Alba Iulia-Chişinău. Târgovişte încheie etapa nr. 5

Flacăra Unirii traversează mai multe localităţi din judeţul Dâmboviţa. În ultima zi din etapa a cincea a Marşului Centenar, unioniştii trec prin Gheboieni, Drăgăeşti-Ungureni, Dragomireşti şi Priseaca.

După ce au parcurs 600 de km din cei 1300 pe traseul Alba Iulia-Chişinău, participanţii la Marşul Centenarului vor intra în Târgovişte la ora 19:00.  La ora 19:30, aceştia vor fi primiţi la Mitropolie, scrie infoprut.ro.

Zeci de unionişti din Bucureşti, Chişinău, Grătieşti, Curtea de Argeş şi alte localităţi din România şi Republica Moldova au purtat Flacăra Unirii în cea de-a cincea etapă a Marşului Centenar, pe traseul Curtea de Argeş – Câmpulung Muscel – Târgovişte. Surpriza etapei a fost Maria, care la numai 6 ani, a mers pe jos cu o energie care i-a motivat şi pe ceilalţi participanţi la marş, se arată într-un comunicat de presă.

Din exterior poate părea o banalitate: sunt oameni care merg pe jos cu steaguri tricolore şi pancarte. Însă noi am mers pe furtună, am mers pe caniculă şi ne-am depăşit limitele pentru a trasa legătura firească între Alba Iulia, oraşul Marii Uniri, şi Chişinău, oraşul Reîntregirii. Le mulţumim autorităţilor şi oamenilor simpli care ne-au întâmpinat în localităţile din această etapă a marşului şi îi invităm alături de noi pe toţi cei care vor ca Unirea să se realizeze cât mai curând”, a declarat George Simion, preşedinte al Acţiunii 2012.

RECOMANDĂRI