Marşul Centenarului ajunge la Târgovişte
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Marşul Centenarului ajunge la Târgovişte

Flacăra Unirii va fi adusă sâmbătă la Târgovişte. După ce au parcurs 600 de kilometri dintre cei 1300 pe traseul Alba Iulia-Chişinău, participanţii la Marşul Centenarului vor ajunge la Cetatea de Scaun.

Zeci de unionişti din Bucureşti, Chişinău, Grătieşti, Curtea de Argeş şi alte localităţi din România şi Republica Moldova au purtat Flacăra Unirii în cea de-a cincea etapă a Marşului Centenar, pe traseul Curtea de Argeş – Câmpulung Muscel – Târgovişte. Surpriza etapei a fost Maria, care la numai 6 ani, a mers pe jos cu o energie care i-a motivat şi pe ceilalţi participanţi la marş.
 
„Din exterior poate părea o banalitate: sunt oameni care merg pe jos cu steaguri tricolore şi pancarte. Însă noi am mers pe furtună, am mers pe caniculă şi ne-am depăşit limitele pentru a trasa legătura firească între Alba Iulia, oraşul Marii Uniri, şi Chişinău, oraşul Reîntregirii. Le mulţumim autorităţilor şi oamenilor simpli care ne-au întâmpinat în localităţile din această etapă a marşului şi îi invităm alături de noi pe toţi cei care vor ca Unirea să se realizeze cât mai curând”, a declarat George Simion, preşedinte al Acţiunii 2012.

Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia, este purtată sub forma unei ştafete pe o distanţă de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chişinău. 
RECOMANDĂRI