Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Leontina Vatamanu a fost protagonista Caravanei "1918, când toţi românii au zis Da!"

Caravana Radio România Chişinău "1918, când toţi românii au zis Da!" a ajuns astăzi şi la Cahul. Protagonista evenimentului a fost regizoarea Leontina Vatamanu, fiica poetului Ion Vatamanu.

În anul Centenarului Marii Uniri, Leontina Vatamanu readuce spiritul românesc în inimile basarabenilor din sudul Republicii Moldova. Regizoarea a vorbit pe scena Teatrului  "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul despre Mişcarea de Eliberare Naţională de la sfârşitul anilor 80 şi în special despre rolul şi implicarea poetului Ion Vatamanu.

Publicul prezent la eveniment a apreciat că în anul Centenarului Marii Uniri, cei care au luptat pentru mişcarea de renaştere a spiritului românesc din Basarabia nu sunt daţi uitării.

Cahul este al patrulea oraş în care ajunge Caravana Unirii după Briceni, Edineţ şi Soroca. Proiectul "1918 – Când toţi românii au zis Da!", prevede organizarea unor conferinţe şi mese rotunde în mai multe centre urbane din Republica Moldova. La ele participă istorici, oameni de cultură sau jurnalişti care vorbesc despre impactul şi importanţa Marii Uniri de la 1918 pentru românii basarabeni.
RECOMANDĂRI