Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Judeţul Galaţi şi raionul Anenii Noi au semnat un acord de înfrăţire

Proiectele ambiţioase pot fi realizate prin parteneriate. O demonstrează raionul Anenii Noi, care împreună cu judeţul Galaţi implementează mai multe proiecte în domeniile cultural, economic şi sănătate. Toate vor fi făcute în cadrul Acordului de înfrăţire semnat între cele două administraţii.

Documentul de înfrăţire a judeţului Galaţi cu raionul Anenii Noi a fost semnat în cadrul Festivalului La Nistru de la Mărgioara. Deşi acordul a fost semnat abia acum, cele două administraţii deja sunt implicate într-un proiect transfrontalier comun, în urma căruia, cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Spitalul raional din Anenii Noi şi un spital din Galaţi vor fi reparate şi dotate cu aparatură medicală performantă.
 
De înfrăţirea celor două localităţi a beneficiat si biblioteca din satul Gura Bâcului din Anenii Noi care a primit o donaţie de carte făcută de consiliul Judeţean Galaţi. Cele două administraţii din România şi Republica Moldova îşi propun şi o mai bună colaborare economică, prin intermediul Incubatorului de Afaceri Open HUB din Galaţi.
RECOMANDĂRI