Judeţul Constanţa a votat o Declaraţie de Unire cu Republica Moldova
Sursa foto:capital.ro Vizualizari:

Judeţul Constanţa a votat o Declaraţie de Unire cu Republica Moldova

Consilierii judeţeni, de la toate partidele politice, au votat o Declaraţie de Unire cu Republica Moldova, transmite Infoprut.

Potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean Constanţa a fost primul din ţară care a dezbătut, într-o şedinţă solemnă, aprobarea Declaraţiei de Unire dintre Basarabia şi România. Potrivit iniţiatorului proiectului, vicepreşedintele CJ Constanţa, Claudiu Palaz, acest gest simbolic vine în întâmpinarea Declaraţiilor de Unire cu România, adoptate în peste 140 de localităţi din Basarabia.

Declaraţia de Unire cu Republica Moldova a fost citită de Claudiu Palaz: „Judeţul Constanţa susţine înfrăţirea imediată cu localităţile din Republica Moldova care în mod deschis şi asumat şi-au exprimat dorinţa de unire cu patria mamă. Iar dacă unirea noastră de astăzi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre unirea deplină, când nu va mai fi graniţă pe Prut, iar oamenii dintre Nistru şi Tisa vor munci împreună la realizarea şi mulţumirea comună, alături de celelalte popoare civilizate”.

RECOMANDĂRI