Jean Claude Juncker, despre Centenarul Marii Uniri: „Este poate o sărbătoare românească, dar este şi o sărbătoare europeană”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Jean Claude Juncker, despre Centenarul Marii Uniri: „Este poate o sărbătoare românească, dar este şi o sărbătoare europeană”

Centenarul Marii Uniri este o sărbătoare nu doar pentru români, dar şi pentru europeni. Declaraţii în acest sens au fost făcute astăzi în plenul Parlamentului European de către Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

„România, la 1 decembrie anul acesta sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri. I-am spus preşedintelui (Klaus Iohannis) că este poate o sărbătoare românească, dar este şi o sărbătoare europeană, pentru că tot ce înseamnă România, înseamnă şi Europa”, a declarat Preşedintele CE, Jean Claude Juncker. 

Jucnker a menţionat că încă din anul 2014 a spus că România trebuie să facă parte din spaţiul Shengen. „Mi-aş fi dorit să obţinem acest lucru înainte de finalul acestei Comisii Europene”, a mai spus Juncker.

„Doresc să atrag atenţia, o observaţie nu neapărat către preşedinte, ci mai degrabă către Guvern şi Parlament: nu trebuie pus în pericol acest lucru (obiectivul de aderare la Shengen) prin luarea de distanţă faţă de principiile statului de drept. Dorinţa mea, ar fi ca în România să se ajungă la un consens national în privinţa statului de drept şi lupta împotriva corupţiei înainte de preşedintia României la Consiliul UE”, a mai spus Juncker.

Amintim că astăzi, în Parlamentul European, deputaţii europeni dezbat împreună cu preşedintele României Klaus Iohannis viitorul Uniunii Europene.
 
RECOMANDĂRI