Gala „100 pentru Centenar” a ajuns la Berlin. Unsprezece români au fost premiaţi cu distincţii simbolice
Sursa foto:mprp.gov.ro Vizualizari:

Gala „100 pentru Centenar” a ajuns la Berlin. Unsprezece români au fost premiaţi cu distincţii simbolice

Berlin a devenit a noua capitală în care a fost celebrată excelenţa românească de pretutindeni ca parte a proiectului Gala „100 pentru Centenar”.

La evenimentul organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) în parteneriat cu Ambasada României la Berlin, unsprezece români cu activităţi deosebite, promotori ai valorilor şi identităţii româneşti, au fost premiaţi cu distincţii simbolice în semn de recunoaştere şi apreciere a meritelor şi contribuţiei lor la imaginea României în lume.

Gala s-a desfăşurat în prezenţa ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, alături de reprezentanţi ai misiunii diplomatice din Germania, ai mediului asociativ, ai clerului român şi ai mass-media în limba română.

„Comunitatea de români din Germania este deosebit de importantă pe agenda ministerului,  iar activităţile pe care conaţionalii noştri le derulează aduc cinste şi valoare ţării. Vorbim despre medici, profesori, ingineri, constructori, artişti, antreprenori care conturează o imagine frumoasă a României, fapt pentru care le mulţumim”, a subliniat ministrul Natalia Elena Intotero.

Această iniţiativă este dedicată Anului Centenar şi îşi propune să celebreze excelenţa românească şi recunoaşterea meritelor şi a valorii aduse de membrii comunităţii româneşti din Germania.

Evenimentul s-a bucurat şi de participarea Grupului Cameral Virtuozii Filarmonicii din Berlin.

Printre laureaţi se numără: Alexandra Maria Lara, Valentin Plătăreanu, Anca-Ligia GROSU, Bernd Fabritius, Bianca Bourbon, Prof. Dr. Hans-Christian Maner, Laurenţiu Dincă, Michael H. SCHMIDT, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Dr. Serafim Joantă, Peter Maffay şi alţii.

RECOMANDĂRI