Franţa se va alătura României în marcarea Centenarului Marii Uniri
Sursa foto:eMaramures Vizualizari:

Franţa se va alătura României în marcarea Centenarului Marii Uniri

Franţa şi România vor desfăşura proiecte comune pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire şi de la încheierea Primului Război Mondial.

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a vorbit despre această iniţiativă, menţionând că va fi un eveniment care va consolida relaţiile dintre cele două ţări.

„Va fi un eveniment de mare anvergură, care se va derula între 1 decembrie 2018, sărbătoarea naţională a României, şi 14 iulie 2019, sărbătoarea naţională a Franţei. Scopul său este de a consolida relaţiile economice, sociale, culturale dintre cele două ţări. Vor avea loc inclusiv întâlniri politice. Va fi o perioadă în care ne-am propus să accelerăm ritmul de dezvoltare a relaţiilor noastre, sărbătorind împreună trecutul comun şi construind tot împreună relaţiile din viitor".

Potrivit ambasadoarei, un alt scop al acestui proiect este de a reîmprospăta imaginea pe care Franţa o are în România şi invers, percepţia pe care România o are în Franţa: "Prin evenimentele pe care le vom organiza inclusiv la nivel sportiv, educaţional – de ce nu? – gastronomic, dorim să le stârnim mai mult interesul tinerilor, mai ales că nu ne vom rezuma doar la Bucureşti, ci vom ajunge şi în alte oraşe, pentru a arăta că Franţa şi România se sărbătoresc împreună în aceste şapte luni".

Michele Ramis a punctat că la finalul proiectului, cele două ţări vor putea remarca un salt calitativ în relaţiile lor, "într-un moment foarte important pentru România, primul semestru din 2019, atunci când va asigura preşedinţia Uniunii Europene”, relatează Infoprut.

RECOMANDĂRI