Expoziţie dedicată Marii Uniri, vernisată în premieră la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Expoziţie dedicată Marii Uniri, vernisată în premieră la Chişinău

Muzeul Naţional Cotroceni, în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, organizează în incinta Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei, vernisajul expoziţiei „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, un proiect foto-documentar care se înscrie în seria manifestărilor culturale pe care MNC le-a dedicat Centenarului Marii Uniri.

După Braşov, Iaşi şi Galaţi, Muzeul Naţional Cotroceni îşi propune să itinereze această expoziţie şi în afara ţării. În mod simbolic, periplul internaţional al expoziţiei  „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” debutează la Chişinău, în contextul celebrării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Prin intermediul acestei expoziţii, Muzeul Naţional Cotroceni evidenţiază rolul Familiei Regale a României în desăvârşirea unităţii naţionale a statului român.

Pe lângă fotografii care îi înfăţişează pe Regele Ferdinand şi Regina Maria pe frontul Marelui Război, publicul va putea vedea şi imagini inedite, din patrimoniul MNC, surprinse la întoarcerea suvernarilor în Bucureşti, în perioada tratativelor de pace sau la ceremonia de încoronarea de la Alba Iulia din 1922.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 23 martie – 14 aprilie 2018, în incinta Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei.

TVR MOLDOVA este partenere media al evenimentului.

RECOMANDĂRI