Constanţa semnează pentru Unire. Până în prezent s-au strâns 50.000 de semnături
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Constanţa semnează pentru Unire. Până în prezent s-au strâns 50.000 de semnături

De vineri, şi constănţenii se alătură iniţiativei naţionale de strângere a unui milion de semnături pentru Unirea cu Republica Moldova. Astfel, participanţii la mitingul aviatic de la Tuzla, Aeromania 2018, sunt invitaţi să semneze pentru proiectul unionist de modificare a Constituţiei.

În municipiul Constanţa, voluntarii campaniei vor strânge semnături, alternativ, în cinci puncte autorizate: în faţa Tomis Mall (strada Ştefan cel Mare), în faţa City Mall (Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu), în faţa Auchan City (Şoseaua Mangaliei), în intersecţia Bulevardul Tomis cu strada Soveja (zona Tomis 3) şi în faţa Cazinoului din Mamaia, a anunţat coordonatorul judeţean Marius Florian Vasile, într-o conferinţă de presă organizată joi la Constanţa.

Până în prezent s-au strâns 50.000 de semnături din totalul de un milion propus, a anunţat preşedintele Acţiunii 2012, George Simion. Odată cu colectarea de semnături în staţiuni şi cu colectarea adeziunilor din judeţe, numărul se aşteaptă a creşte exponenţial, informează Infoprut.

O iniţiativă-pilot a avut loc în vacanţa de 1 mai, când peste 3.000 de semnături au fost colectate în Vama Veche. Termenul-limită de strângere a semnăturilor este sfârşitul anului 2018, precizează organizatorii.

Alianţa pentru Centenar îşi propune să modifice Constituţia României, în sensul adăugării unui preambul care să prevadă expres ideea reîntregirii naţionale, pe modelul Constituţiei Republicii Federale Germane. Iniţiatorii doresc punerea în acord a textului constituţional cu Declaraţia emisă de Parlamentul României pe data de 27 martie 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara.

RECOMANDĂRI