Concert #dinBasarabia, dedicat Centenarului, la Bucureşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Concert #dinBasarabia, dedicat Centenarului, la Bucureşti

Zdob şi Zdub, Gândul Mâţei, Alex Calancea band & Guz, Cuibul şi Siaj vor încinge atmosfera la ediţia de Centenar a Concertului #dinBasarabia. Evenimentul se va desfăşura la Arenele Romane (cort încălzit) din Bucureşti, pe 24 martie.

Formaţia etno-rock din Republica Moldova Zdob şi Zdub, din 1994 combină diferite stiluri muzicale şi promovează folclorul autentic, susţinând concerte în peste 20 de ţări europene. Trupa a obţinut locul 6 la concursul Eurovision în 2005 şi a cântat pe aceeaşi scenă cu mari artişti şi trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park, etc.

Gândul Mâţei este o trupă de Rock alternativ din Chişinău, înfiinţată în 1996, ce combină rock-ul melodic, punk, hardcore, blues, post-punk, cu influenţe din folclorul autohton românesc, punând accent pe trompetă. Printre piesele ce i-au consacrat pe cei de la Gândul Mâţei, se numără "La Ciocana", "Liberty", "Numai Tu", "Proba Credinţei", "Semafor", "Dragostea Mea" şi "Nae".  În cei peste 20 de ani de activitate, trupa a lansat cinci albume, ultimul fiind "Generaţia în Blugi".

Alex Calancea band & Guz – Lupii
Lupii este un nou proiect lansat de renumitul basist şi producător muzical din Chişinău, Alex Calancea. Stilul muzical abordat este o fuziune dintre rock, trap şi folclor autentic şi cel urban.

Proiectul Lupii este format din Alex Calancea – chitară bas şi producător, Guz – voce, Andrei Glavan – voce, Nickel Russu - tobe, Saric Vatavu – chitară şi Serghei Ivanov – clape, Dumitru Neculişeanu – trompetă. Cuibul, formaţie acoustic funk din Basarabia, a fost înfiinţată în 1991 de către Igor Dînga, producătorul Zdob şi Zdub, şi reactivată în 2013, cu participarea unor instrumentişti de seamă şi a tinerei soliste Lidia Scarlat. Trupa colaborează cu o casă de discuri şi diverşi artişti consacraţi de la Bucureşti şi în ultimii ani a cântat în deschidere pentru The Cardigans şi Morcheeba.

În deschiderea concertului va urca pe scenă o trupă tânără din Chişinău, Siaj. Trupa a luat fiinţă în 2016 şi de atunci a reuşit să susţină mai multe concerte pe ambele maluri ale Prutului. În acest an tinerii de la Siaj vor lansa primul EP.

Biletele pentru Concertul #dinBasarabia, ediţia a IV-a Centenar, sunt disponibile pe iabilet.ro şi în reţeaua Iabilet, cu următoarele preţuri: Normal Circle - 50 lei, până pe 23 martie 2018; 60 lei – în ziua evenimentului şi la intrare. Golden Circle - 60 lei, până pe 23 martie; 80 lei – în ziua evenimentului şi la intrare.

Concertul este organizat de Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare Prut şi susţinut de Institutul Cultural Român şi Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara (27 martie 1918).
Similare