Cimişlia, primul oraş reşedinţă de raion care adoptă Declaraţia de Unire cu România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cimişlia, primul oraş reşedinţă de raion care adoptă Declaraţia de Unire cu România

Consiliul local Cimişlia a votat astăzi pentru Declaraţia de Unire cu România, ca un simbol de reconfimare a adeziunii la valorile şi spaţiul românesc. Cu 11 voturi ”pentru” şi 4 voturi ”împotrivă”, Declaraţia a fost votată.

Totodată, anul 2018 devine Anul Centenarului în oraşul Cimişlia, unde vor avea loc mai multe acţiuni pentru a marca 100 de ani de la formarea României Mari, notează 10tv.md.

Primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu, a rugat consilierii locali să dea dovadă de curaj azi şi să înţeleagă acest moment istoric pentru oraş şi pentru viitorul copiilor. Acesta le-a reamintit consilierilor că au tot dreptul să voteze acest document simbolic, amintindu-le despre faptul că aceste momente sunt comparabile cu acele momente istorice când s-a votat limba română şi grafia latină, ori atunci nimeni nu-şi punea întrebarea dacă au voie să voteze sau nu.

”Eu vă îndemn să aveţi curaj, să nu vă fie frică. Acest moment este unul istoric pentru noi şi este unul pentru viitorul copiilor noştri. Noi suntem o insulă. Şi este o declaraţie care nu contravine nicidecum Constituţiei Republicii Moldova” a declarat Gheorghe Răileanu.

Totodată, acest document a fost discutat cu reprezentanţii societăţii civile din oraş, care şi-au arătat bucuria pentru această iniţiativă.

RECOMANDĂRI