Centenarul Unirii. Actori din Republica Moldova vor susţine două spectacole la Bucureşti, Suceava şi Giurgiu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centenarul Unirii. Actori din Republica Moldova vor susţine două spectacole la Bucureşti, Suceava şi Giurgiu

Actorii Teatrului Naţional Satiricus "Ion Luca Caragiale" din Chişinău vor susţine mai multe spectacole în oraşele Bucureşti,Suceava şi Giurgiu din România.

În perioada 6-18 mai 2018, Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni sprijină derularea celei de-a doua ediţii a proiectului cultural-artistic "Un pod de teatru peste Prut".

Evenimentul, care are loc în contextul Centenarului Marii Uniri, constă în susţinerea de către actorii Teatrului Naţional Satiricus "Ion Luca Caragiale" din Chişinău a şapte spectacole la Bucureşti, două la Giurgiu şi unul la Suceava. Actorii moldoveni vor susţine două reprezentaţii la Giurgiu, în zilele de 14 şi 15 mai, pe scena Teatrului Tudor Vianu. "Nunta", de Anton P. Cehov şi "Doctor de femei", de Georges Feydeau sunt piesele de teatru cu care actorii basarabeni îi vor încânta pe spectatorii din Giurgiu.

Proiectul are drept obiectiv valorificarea şi promovarea artei teatrale din Republica Moldova în România. De asemenea, manifestaţia va intensifica dialogul dintre actorii din ţară şi cei din stânga Prutului şi, în contextul organizării spectacolelor în anul Centenarului Marii Uniri, va contribui la conştientizarea importanţei unui episod marcant din istoria naţională. Proiectul se încadrează în programul IEH "Spaţiul cultural comun românesc - Centenar Marea Unire 1918-2018".

RECOMANDĂRI