Centenar

Aproape 2.000 de copii din toată România au format cifra 100, la deschiderea Festivalului „Căluşul Românesc”

post-img

Aproape 2.000 de copii din toată România au dansat, miercuri seara, pe Esplanada din centrul Slatinei, la deschiderea ediţiei a 20-a a Concursului „Căluşul Românesc”. Dansatorii s-au prins într-un tablou coregrafic şi au format cifra 100, de Centenarul Marii Uniri.

Dansatorii au parcurs liniile melodice specifice mai multor zone ale ţării, de la Banat, Maramureş, Moldova, Transilvania şi până la Oltenia. Treptat, fiecare formaţie s-a aşezat în aşa fel încât, la final, cei aproape 2.000 de copii au format cifra 100, pentru a marca Centenarul Marii Uniri sub sloganul „Când se joacă româneşte, România întinereşte”, scrie Mediafax.

Ajuns la cea de a XX-a ediţie, Concursul Naţional „Căluşul Românesc” se desfăşoară în perioada 29 mai - 2 iunie. Dacă la prima ediţie a Concursului „Căluşul Românesc”, organizată în 1998, au participat în jur de 250 de căluşari, cei mai mulţi din judeţul Olt, la 20 de ani de la prima manifestare, numărul participanţilor a crescut, astfel că în jur de 70 de ansambluri din judeţul Olt, formaţii din Arad, Brăila, Argeş, Gorj, Tulcea, Timiş, Maramureş, Botoşani, Covasna, Suceava, dar şi din Slovacia şi Republica Moldova participă la ediţia din acest an.

În urmă cu un an, tot la Slatina, s-a atins un record, pe Esplanada din centrul municipiului fiind cel mai mare număr de persoane care au dansat căluşul, simultan.