Al 16-lea! Statul Delaware din SUA aduce un omagiu României cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire
Sursa foto:washington.mae.ro Vizualizari:

Al 16-lea! Statul Delaware din SUA aduce un omagiu României cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire

Guvernatorul statului Delaware, John Carney, împreună cu viceguvernatoarea Bethany Hall-Long, au emis o proclamaţie prin care se aduce un omagiu României cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

În documentul semnat în numele locuitorilor statului Delaware, se arată că Statele Unite ale Americii şi România au o lungă istorie de prietenie şi respect reciproc. Totodată, românilor-americani li se mulţumeşte pentru împărtăşirea talentului şi a moştenirii culturale odată cu venirea pe teritoriul american.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamaţia statului Delaware şi le-a mulţumit guvernatorului John Carney şi viceguvernatoarei Bethany Hall-Long, pentru gestul simbolic de marcare a Centenarului României.

“Proclamaţia statului Delaware, ca şi celelalte proclamaţii emise până în prezent de alte cincisprezece state americane, arată, odată în plus, legăturile puternice dintre România şi Statele Unite. Suntem onoraţi de aceste gesturi care demonstrează apropierea, prietenia şi parteneriatul dintre ambele ţări”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.

Emiterea proclamaţiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Delaware este cel de al şaisprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamaţie specială.

Delaware a fost una dintre cele 13 colonii care au participat la Revoluţia americană. La 7 decembrie 1787, Delaware a devenit primul stat care a ratificat constituţia Statelor Unite, fiind de atunci cunoscut şi sub numele de “Primul Stat”.

Delaware este cel de-al doilea cel mai mic şi cel de-al şaselea cel mai puţin populat stat american, dar al şaselea din punct de vedere al densităţii populaţiei. Numele statului vine de la nobilul englez Thomas West, al treilea baron De La Warr, care a fost primul guvernator al coloniei Virginia.

Un studiu din 2013 arăta că statul Delaware a avut cel de-al nouălea cel mai mare număr de milionari pe cap de locuitor din Statele Unite. În 2010, Delaware era al nouălea cel mai bogat stat din Uniune, cu un venit pe cap de locuitor de 29.007 dolari.

Una dintre cele mai mari baze aeriene din SUA se află lângă capitala statului, Dover.

RECOMANDĂRI