Justiție

Suspectul în cazul dispariției tinerei însărcinate din Orhei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Suspectul în cazul dispariției tinerei însărcinate din Orhei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Suspectul în cazul dispariției tinerei însărcinate, din Orhei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Orhei, care au admis integral solicitarea procurorilor. Mai multe informaţii despre şedinţa de judecată ne oferă jurnalistul TVR MOLDOVA, Angelina Ungureanu.

Proprietarul maşinii de ocazie, în vârstă de 45 de ani, în care a urcat, acum şase zile, tânăra de 19 ani, din Orhei, după care a dispărut fără urmă, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Bărbatul este fost poliţist, a mai lucrat la Administraţia penitenciarelor şi ar avea probleme psihice. Acuzatorii de stat nu au făcut declaraţii.

VLADISLAV BOŞCANEAN procuror de caz: „Până în acest moment noi desfăşurăm acţiuni de urmărire penală. Sunt aspecte pe care nu pot să le comunic din cauza secretului anchetei penale şi ar putea în acest fel să fie periclitată mersul urmăririi penale.”

Între timp, poliţiştii şi salvatorii continuă ancheta şi căutările. Oamenii legii anunţă că au apărut noi circumstanțe care i-au determinat să extindă cercetările şi în raionul Teleneşti, de unde este originar suspectul şi ar avea mai multe proprietăţi.


Precizăm că tânăra, de 19 ani, însărcinată în aproape şase luni, e de negăsit de şase zile. Ultima dată a fost observată în timp ce urca într-o maşină de ocazie. Ana-Maria are 1 m 65 de centimetri înălțime, păr castaniu și ochi căprui.


În ziua dispariţiei, purta pantaloni negri, tricou alb și o bluză neagră. Persoanele care au vazut-o sau au alte informaţii sunt rugaţi să sune la Numărul Unic de Urgenţă 112.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter