Cultură

Emoții dupa un turneu istoric: Teatrul Național ,,Mihai Eminescu" din Chișinău a prezentat spectacolul ,,Steaua fără nume" în zece orașe europene

Emoții dupa un turneu istoric: Teatrul Național din Chișinău a prezentat spectacolul ,,Steaua fără nume" în zece orașe europene

Timp de o lună, scena Teatrului Naţional ,,Mihai Eminescu" din Chişinău a fost mutată în zece oraşe europene. Actorii au prezentat spectacolul ,,Steaua fără nume" într-un turneu istoric, unde au avut ca spectatori peste 4000 de conaţionali din diaspora. Proiectul e parte a Festivalului Internaţional ,,Mărțișor în toată lumea".

Actorii au povestit cu entuziasm despre întâlnirea cu basarabenii din diaspora.

DIANA DECUSEARĂ ONICĂ, actriţă, Teatrul Naţional ,,Mihai Eminescu": … şi a durat spectacolul mai mult cu vreo 20 de minute, lucru pentru care am fost certaţi de domnul director, a spus că: aţi întins spectacolul, or noi pe urmă i-am demonstrate că am întins spectacolul tocmai pentru că după fiecare scenă urmau aplauze. A doua zi au venit cu lacrimi în ochi şi au spus… ne-a fost dor de aşa ceva.

PETRU HADÂRCĂ, director, Teatrul Naţional ,,Mihai Eminescu": Mult timp vom trăi acele emoţii pe care le-am întâlnit acolo, cu dor de spectatorii noştri plecaţi departe de casă, cu dorul lor de teatru.

Spectacolul ,,Steaua fără nume", de Mihail Sebastian, a fost urmărit de peste 4000 de spectatori din oraşe precum Bruxelles, Milano, Paris şi Londra.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: Cultura este una. Noi am mers şi am fost admiraţi, aplăudaţi, susţinuţi şi de cei din diaspora românească. Şi asta demonstrează un enorm potenţial economic.

Turneul s-a desfăşurat în cadrul Campaniei Guvernamentale ,,Mărțișor în toată lumea", cu sprijinul Ministerului Culturii, misiunilor diplomatice şi a Biroului Relații cu Diaspora.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter