Cultură

ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău, în calitate de partener strategic, sprijină organizarea la Cahul a concertului de muzică clasică ,,Harpa lui David’’

post-img
Harpa lui David

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în calitate de partener strategic, sprijină organizarea concertului de muzică clasică ,,Harpa lui David’’. Concertul este un proiect dezvoltat de Filarmonica Municipală Cahul și Primăria municipiului Cahul, având și o susținere semnificativă din partea mediului de afaceri local. Evenimentul are un dublu obiectiv: promovarea muzicii clasice în zona de sud a Republicii Moldova și o componentă caritabilă.

Întreaga sumă obținută din vânzarea biletelor la acest concert urmează șă fie direcționată către procurarea unei harpe, instrument muzical unic și necesar pentru activitatea concertistică a orașului, de care vor beneficia sute de spectatori. De asemenea, vor fi organizate activități de ,,terapie prin muzică’’ pentru copii si vârstnici.

În program:
Gioachino Rossini: Uvertura “Wilhelm Tell”  
Serghei Rahmaninov: Concertul No. 2 pentru pian și orchestră
Solist: Gheorghe Voilocnikoff  

“Lebăda” de Charles-Camille Saint-Saëns pentru harpă, violoncel și orchestră, ”Valsul florilor” din baletul “Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici  Ceaikovski Solistă: Olga Cazac

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Concertul pentru vioară și orchestră în E-minor
Solistă: Polina Cibotari.
De asemenea, Vor încânta publicul prezent și soliștii de operă, soprana Alexandra Procopovici și tenorul Viktor Novitski, care vor interpreta piese ale compozitorului Vladimir Shpak.
concertul este acompaniat integral de Orchestra Simfonică Națională a Companiei Teleradio Moldova, dirijor Rotilă Ilie Croitoru.

Evenimentul va avea loc vineri, 24 mai 2024, ora 18:00, la Palatul de Cultură ,,Nicolae. Botgros’’ din municipiul Cahul. 

author-img_1

Cristian Sava

Reporter