Actualitate

Atașatul militar al Austriei și-a încheiat mandatul în R. Moldova

post-img
întrevedere

Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, s-a întâlnit, astăzi, la sediul instituției, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Austria în Republica Moldova, E.S. Stella Avallone. Întrevederea a avut loc în contextul finalizării mandatului colonelului Georg Dialer și prezentarea colonelului Thomas Kobosil în calitate de atașat al apărării al Republicii Austria pentru Republica Moldova.

Părțile au abordat subiecte ce țin de cooperarea în domeniul apărării dintre cele două state, programele de susținere a transformării și modernizării Armatei Naționale la care contribuie și Austria, precum și obiectivele instituției de apărare. La fel, părțile au abordat posibilitățile de extindere a parteneriatului prin identificarea unor noi arii de interes comun pentru cele două armate.

Totodată, oficialii s-au referit la situația regională de securitate, eforturile autorităților în sporirea rezilienței naționale la provocările actuale, precum și parcursul ferm al Republicii Moldova spre integrarea europeană.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter