Social

În prima zi de Paști liniștea a cuprins Chișinăul

În prima zi de Paști liniștea a cuprins Chișinăul

În prima zi de Paşti, străzile oraşului Chişinău au fost aproape pustii. Abia pe la amiază oamenii au început să iasă din case. Unii au făcut o plimbare prin parc iar alţii au răspuns unor invitaţii din partea celor dragi. Cei mai bucuroşi au fost şoferii, care au circulat astăzi fără dificultate. Toţi au spus că oraşul pare mai frumos în astfel de zile.

STAND-UP RO EA, ANGELINA UNGUREANU, jurnalist TVR MOLDOVA: „Pe strada Ismail nu se mai aud claxoane și nu se formează ambuteiaje de zeci de metri. Aproape pustiu este și bulevardul Ștefan cel Mare și sfânt. Iar în acest sens giratoriu pare că circulă doar transportul public”.

În staţiile mijloacelor de transport în comun am găsit câţiva oameni care plecau în vizită la rude sau prieteni.

„Mă duc la copii. E pustiu.Toţi sărbătoresc. Toţi sărbătoresc. Stau acasă. E zi liberă. E pustiu. E Paştele şi toţi sărbătoresc. Eu deja am fost la mama mea, bătrânică. Deja merg acasă”.

Iar în Parcul Catedralei am întâlnit câţiva părinţi şi copii care au venit să facă puţină mişcare după masa copioasă de Paşte. Oamenii spun că atmosfera e chiar plăcută în Chișinău, atunci când oraşul nu este aglomerat.

„Cu familia şi copii combinăm utilul cu plăcutul. Mai facem o pauză între mese. Mai vedem ce s-a organizat aici în Centru. Am mers la biserică, iar acum ne plimbăm cu copilul prin centru. După o să mergem să mâncăm ceva. Ne odihnim”.

Şi şoferii au fost încântaţi de numărul mic de maşini de pe străzi, mai ales cei de pe mijloacele de transport în comun.

„E foarte liber. Toţi sărbătoresc. - Aveţi pasageri? - Nu. - Sunt puţini? - Da, sunt puţini. Oamenii sărbătoresc. Azi e Paştele. Vin din suburbie, vin din Băcioi, de la buneii mei şi am ajuns cred că în 15 sau 18 minute. Nu ştiu câţi kilometri sunt, dar e repede. Venim din Hânceşti şi am făcut maxim 25 de minute. În zilele de lucru se circulă mai greu. Vreo oră de la Hânceşti până în Chişinău”.

Şi ziua de luni, 17 aprilie, este liberă, iar bugetarii vor reveni la lucru marţi, 18 aprilie.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter