Economic

13 companii din R. Moldova vor primi granturi în valoare de 3,3 milioane de lei prin programele gestionate de ODA

post-img
13 companii din R. Moldova vor primi granturi în valoare de 3,3 milioane de lei prin programele gestionate de ODA

Administratorii a 13 companii au încheiat contracte de finanțare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), pentru a obține granturi din partea Guvernului Republicii Moldova și a Uniunii Europene. Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 3,3 milioane de lei, în timp ce valoarea totală a investițiilor în economie se ridică la 8 milioane de lei, se prevede într-un comunicat al organizației.

floare carpet

Agenții economici au accesat granturile în vederea dotării companiilor cu utilaje performante, a instalațiilor de valorificare a surselor de energie alternativă, precum și în digitalizarea procesului de activitate. Granturile sunt obținute prin intermediul Programului Start pentru Tineri, Programului de atragere a remitențelor în economie PARE 1+2, Programul de Transformare Digitală a IMM, precum și prin Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

În cadrul discursului său, Nina Potîngă, directorul adjunct al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, a subliniat angajamentul echipei ODA de a sprijini întreprinzătorii prin oferirea de consultanță în fiecare etapă, a procesului de implementare a proiectelor.

Echipa ODA este dispusă să ofere sprijin și să îndrume antreprenorii către atingerea obiectivelor lor, astfel încât investițiile să înregistreze o creștere rapidă și să contribuie la o economie durabilă și prosperă", a declarat Nina Potîngă.

În același timp, managerii companiilor au fost informați de către specialiștii ODA cu privire la detaliile contractuale și la modalitățile de interacțiune între ODA și beneficiari, pentru a asigura o colaborare eficientă și productivă în realizarea proiectelor.

De la începutul anului, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a înregistrat un total de 205 companii care au primit granturi  prin diferite programe de sprijin antreprenorial. Valoare totală a acestora este de 93 de milioane de lei, dintre care peste 80 de milioane de lei sunt din bugetul de stat.

Programele sunt finanțate de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, prin intermediul ODA.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter