Cultură

„Carte pentru Basarabia”. Proiectul transfrontalier cu participarea unor instituții din Galați, România și din raioanele Florești și Strășeni din Republica Moldova a fost încheiat

post-img
eveniment

A fost marcată finalizarea cu succes a proiectului transfrontalier „Carte pentru Basarabia”, o colaborare deosebită între Asociația „Noi-Implicare, Reușită” din municipiul Galați, președinte Elena Georgiana Andone, Asociația Obștească „Luceafărul Răutului” din comuna Gura Camencii, raionul Florești, președinte Prof. Liliana Tcaciuc și Școala Gimnazială „Ion Creangă” din satul Micleușeni, raionul Strășeni, director Silvia Lozovanu, relatează Radio Chișinău.

Scopul acestui proiect a fost de a promova cultura și educația în regiunea transfrontalieră, concentrându-se pe dezvoltarea și îmbunătățirea accesului la literatură și resurse educaționale în Republica Moldova. Pe parcursul implementării sale, „Carte pentru Basarabia” și-a propus să ofere sprijin comunităților școlare, bibliotecilor și instituțiilor culturale din diferite regiuni, contribuind astfel la îmbogățirea resurselor și accesului la cunoaștere.

 „Carte pentru Basarabia” a fost mai mult decât un proiect – a fost o manifestare a solidarității transfrontaliere și a dorinței noastre comune de a promova educația și cultura în comunitățile noastre. Ne angajăm să continuăm să susținem astfel de inițiative și să cultivăm schimburile culturale și educaționale între țările noastre", se arată într-un comunicat.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter