Social

O echipă de medici de pe ambulanţă a fost sechestrată, ameninţată şi agresată verbal de către un bărbat beat din Ungheni

O echipă de medici de pe ambulanţă a fost sechestrată, ameninţată şi agresată verbal de către un bărbat beat din Ungheni

O echipă de medici de pe ambulanţă a fost sechestrată, ameninţată şi agresată verbal de către un individ beat din satul Bumbăta, raionul Ungheni. Incidentul a avut loc în casa amicului agresorului, unde au fost solicitaţi medicii. Pentru a calma bărbatul, a fost chemat un echipaj al poliţiei.

SVETLANA GAITUR, şef regional, AMU Centru: „Echipa a continuat acordarea asistenţei medicale de urgenţă. A acordat ajutor. Paralel a fost solicitat echipajul de poliţie. Între timp, conducătorul auto a ambulanţei s-a implicat şi spiritele au fost un pic calmate. După acordarea ajutorului a sosit poliţia la faţa locului.”

Oamenii legii au deschis o anchetă şi investighează circumstanţele. La sfârşitul lunii februarie, un asistent medical de pe ambulanţă a fost rănit, la Orhei, după ce pacientul căruia urma să-i acorde ajutor a atacat echipa cu un topor. Potrivit Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, anul trecut, au fost agresaţi verbal şi psihic 219 medici care au venit să acorde asistenţă medicală.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter